Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
Gezondheid

Coaching – de sleutel tot succes

Coach Boxtel

 

De basis van coaching is het ontwikkelen van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Sommige coaches zullen in deze richting werken, maar anderen zullen de kennis steeds meer op de cliënt richten in plaats van het een te leren om het ander te ontwikkelen. Of de cliënt nu bereid is om het zelfvertrouwen te ontwikkelen als resultaat van de coaching de coach weet dat zelfbewustzijn en zelfvertrouwen zo belangrijk zijn als je verder wilt komen als leider of als persoon.

Er is een element van tijdloosheid dat ten grondslag ligt aan de principes van coaching. De tijdloosheid is dat je nooit stopt met leren. De tijdloosheid van coaching leidt vaak tot de vraag: “Hoe kan ik van dienst zijn?” In feite is dit de coachingsvraag! Het bereiken van deze vraag vereist, ten eerste, inzicht in jezelf, en ten tweede, kennis van waar je naar toe gaat, je doelen, op korte en lange termijn, en hoe deze doelen bereikt kunnen worden.Je moet je bekwamen in zowel andere disciplines als in communicatieve vaardigheden.

Coachen is niet leren om anderen te managen, om te doen alsof u de taak van manager of trainer vervult of om de meer academische normale functies van management in uw gemiddelde dagelijkse baan uit te oefenen. Geloofsbrieven in coaching zijn zeer belangrijk. De externe certificering die je neemt is slechts één van de geloofsbrieven die je nodig hebt.

Hoe zou het er in je leven uitzien als je jezelf echt naar een hoger niveau zou tillen, zodat je echt op een pad van voortdurende zelfverbetering zou zitten? Welnu, het is mogelijk, maar ik denk dat het waarschijnlijk niet haalbaar is, tenzij je er helemaal gerust in bent om regelmatig tijd vrij te maken om te lezen, te reflecteren, je doelen te verfijnen, je vaardigheden aan te scherpen en voortdurend open te staan voor nieuw leren en nieuwe ervaringen. De sleutel hiertoe is mensenkennis, en met de juiste mensenkennis, die ik De Mensen Vaardigheden noem, wordt het idee van persoonlijke en professionele ontwikkeling gemakkelijk.

Hoe dient dit u, zodat u kunt begrijpen wat ik zeg? Wel, streef ernaar uzelf te begrijpen en te groeien, ontwikkel de juiste houding en u zult die kwaliteit verwerven die heel wat van degenen die aan coaching willen doen, hebben – een toewijding aan uzelf. Je bent het aan jezelf verschuldigd. Je moet echt sterk zijn om erdoor te komen. Henry Ford merkte nors op dat hij wist hoe hij het beste uit zijn zakenpartners kon halen. In feite bouwde hij tussen Henry en zijn grote leveranciers een reputatie op, waar ze trots op waren.

De mensen om hem heen gaven niets om hem totdat ze voelden dat hij een bedreiging vormde. Laat me je een voorbeeld geven. Hij wilde de manier veranderen waarop de grote warenhuizen hun waren verkochten. Hij wilde naar binnen om te zien hoe ze deden wat ze deden. Hij wilde weten wat ze verkochten en hoe ze het verkochten. Zijn mensenkennis was het antwoord op zijn verkoopvragen. Geen vraag, ze stumpten hem. Ze wilden zijn producten. Hij vroeg maar één keer om de producten. Nadat hij ze had geleverd, incasseerde hij zelf het geld en vertrok daarna met een formele ceremonie.

LEES MEER : 
Author Image
Jean Fleming