Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
Gezondheid

Hoe kies je een plaatselijke kliniek voor geestelijke gezondheidszorg?

 

Geestelijke gezondheidszorg

 

 

 

 

 

Wanneer iemand wordt doorverwezen naar een plaatselijke kliniek voor geestelijke gezondheidszorg, is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie over de zorgverlener te verzamelen voordat u beiden de uiteindelijke beslissing neemt. Het stellen van vragen kan helpen om de best mogelijke zorg te krijgen. U zou de naam, de leeftijd en het adres van de kliniek moeten weten, het jaar waarin de kliniek is opgericht, de locatie, hoe lang de kliniek al actief is en om welke redenen de kliniek is opgericht. De antwoorden op deze vragen zijn zeer belangrijk omdat de kliniek al meer dan 10 jaar bestaat, een wachtlijst en afsprakensysteem heeft en is uitgerust om ernstige gevallen te behandelen.

Omdat niet alle zorg gelijk is, kan het zinvol zijn om contact op te nemen met een “superspecialist” zoals een psychiater of een klinisch psycholoog als u een bijzonder stressvolle situatie hebt. Hun diensten worden gedekt door uw verzekering en zij kunnen voor u zorgen terwijl u wacht op de behandeling van uw zaak.

Soorten diensten van de kliniek

De kliniek kan een maatschappelijk werker in dienst nemen om u te helpen uw probleem te verwerken en een behandelplan op te stellen. Deze professionals kunnen tijdens het proces met u samenwerken. U krijgt een casemanager toegewezen als de casemanager niet beschikbaar is. Terwijl u op uw zaak wacht, kunt u sommige lessen bijwonen die overdag worden aangeboden of met een therapeut werken. Als alle maatschappelijk werk behandeling niet effectief is, kan de kliniek u in contact brengen met een counselor voor hulp.

Beoordeling

De psycholoog zal met u samenwerken om uw stemming, gedachten, gevoelens, copingvaardigheden, plannen en doelen, en gedragspatronen te beoordelen voordat hij u in contact brengt met een specialist.

Zodra u een afspraak hebt met een specialist, kunt u uw situatie uitleggen, vragen stellen en uw zorgen uiten. De therapeut kan u vragen stellen om duidelijkheid te krijgen over details van uw leven, maar het belangrijkste is dat u eerlijk bent over hoe u zich voelt.

Er is een groot verschil tussen iemand die zegt depressief te zijn maar niet doorgaat met behandelingsplannen en iemand die zegt depressief te zijn maar werkt aan het veranderen van zijn gedragspatronen en het krijgen van controle over de dingen die er echt toe doen.

De volgende stap

Om verder te gaan, moet u een aanvraag voor behandeling bij de kliniek invullen. In de aanvraag worden veel vragen gesteld over u, uw geschiedenis en gezondheid, en wordt aangegeven wat u in de toekomst wel of niet kunt doen. U zult ook informatie moeten geven over uw levensstijl, zoals hoe lang u al eenzaam bent, hoeveel pijn u hebt gehad, of u misschien bang bent voor naalden en/of andere medische ingrepen, hoe u reageert op stressvolle situaties en hoe bang u bent voor uw leven.

De kliniek zal een afspraak met u maken om uw plan met u door te nemen. Er wordt van u verwacht dat u alle informatie geeft die de therapeut nodig heeft, zoals informatie over uw levensstijl, recente levensgebeurtenissen, problemen die u heeft, medicijnen die u gebruikt, allergie├źn die u heeft, ziektes die u heeft, en familieverantwoordelijkheden.

lees meer:

Author Image
Jean Fleming

Previous Post

Next Post