Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
General

Lyme behandeling

Tick, Lyme Disease, Mites, Bite, Danger, Illness

Symptomen van de ziekte van Lyme zijn griepachtig en de meest voorkomende zijn hoofdpijn, spierpijn, koorts en gezwollen lymfeklieren. Maar bijna alle artsen en patiënten merken niet dat de latere symptomen hoofdpijn, koude rillingen zijn en dat de ontstoken lymfeklieren groter zijn dan die van een normaal persoon. Ook is het belangrijk om te weten dat de latere symptomen schade aan het zenuwstelsel zijn en dat de ziekte van Lyme de kenmerkende littekens van het zenuwstelsel achterlaat, die de pijnperceptie verhogen.

Na bestudering van de verzamelde gegevens is EEN ding zeker: de symptomen van de ziekte van Lyme zijn heel anders dan die van een standaard geval van griep of verkoudheid. Daarom is het erg moeilijk om een ​​goede diagnose te stellen bij mensen met deze symptomen. Waarom?

Allereerst gaan de meeste mensen die symptomen van de ziekte van Lyme ontwikkelen, niet naar een dokter. (In het geval van syfilis zullen ze dat doen.) Mensen met uitpuilende lymfeklieren of vreemde pijnpatronen, vooral buikpijn, worden minder snel serieus genomen. Artsen zijn soms niet in staat om de ziekte van Lyme in een vroeg stadium te diagnosticeren, omdat de zichtbare symptomen niet sterk zijn en zeker niet de moeite waard zijn om over te gaan op de behandeling en operatie van de ziekte van Lyme.

Om het nog erger te maken, schrijven veel artsen antibiotica voor. Deze medicijnen kunnen zowel het micro- als het macroscopische organisme van de ziekte van Lyme vernietigen, waardoor de kans op een verkeerde diagnose groter wordt. Dit geldt vooral voor de vroege stadia van de ziekte. Na een paar dagen veranderen de uitpuilende lymfeklieren en andere tekenen en communiceren ze geen pijnsignalen meer naar het zenuwstelsel. Als gevolg hiervan schrijven veel artsen antibiotica voor. Dit kan enkele voordelen hebben voor het verlichten van pijn nadat de uitpuilende lymfeklieren of andere tekenen zijn veranderd, maar tegelijkertijd kunnen de antibiotica de nuttige bacteriën elimineren die de infectie helpen bestrijden. Dit is slecht nieuws omdat de micro-organismen van de ziekte van Lyme volkomen normaal zijn en altijd in het lichaam aanwezig zijn, hun niveaus dalen of dalen nooit. De meest voorkomende bijwerking van antibiotica bij de ziekte van Lyme is nelioplastiek – een operatie om de geïnfecteerde zenuwvezels te verwijderen. Dit kan gevoelloosheid, tintelingen of zelfs permanente neurologische schade veroorzaken, of zelfs de dood. (neurologische shock is een optie waarvoor u kunt kiezen nadat de tekenen/symptomen zijn verdwenen, maar het hangt af van hoe ernstig de tekenen waren en hoe snel uw lichaam het probleem kan verhelpen). Na een paar weken antibiotica is het immuunsysteem volledig in de war en wordt elke ziekte moeilijk te behandelen. Ook zijn de langetermijneffecten van antibiotica op de gezondheid van mensen onbekend.

Zullen we ooit weten wat die vervelende rode bultjes in de gezichten van mensen veroorzaakt? Waarschijnlijk niet. Er komt steeds meer wetenschappelijk onderzoek om deze vraag te beantwoorden, de tijd zal het leren. Op een gegeven moment is het echter vrij duidelijk dat antibioticagebruik ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Neem contact op met een arts als u rode bultjes en andere symptomen heeft (dit hoeven niet noodzakelijk symptomen van de ziekte van Lyme te zijn) en kijk of een andere aanpak of een ander antibioticum effectief is.

Author Image
Jean Fleming