Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
Gezondheid

Oorzaken van hormonale onevenwichtigheid

Hormonale schommelingen

 

 

Wat is de oorzaak van hormonale onevenwichtigheid? De oorzaak van hormonale onevenwichtigheid is stress. Stress zorgt ervoor dat je hypothalamus stresshormonen gaat afscheiden. Dit leidt tot veranderingen in de hypothalamus, waardoor de hypofyse de stofwisseling van je lichaam her programmeert door de productie van insuline te verhogen. Daardoor wordt je bloedsuikerspiegel erg hoog en komt je lichaam in een toestand van hyperglykemie. De symptomen van hyperglykemie kunnen uiteenlopen van duizeligheid tot het projecteren van lichaamsvet uit je handen en voeten. Daarnaast kan de hoge bloedsuikerspiegel je immuunsysteem verslechteren doordat het immuniteitsmechanisme van het lichaam wordt geactiveerd om de schade door vrije radicalen aan te vallen. Dit resulteert in een toename van melkzuur in je spieren en kan spiervermoeidheid veroorzaken.

De hoofdoorzaak van hormonale onevenwichtigheid is dus eigenlijk stress. Dit is de reden waarom veroudering de meest voorkomende methode is voor deze aandoening. Naarmate we ouder worden, raakt de hormoonhuishouding van ons lichaam verder verstoord door verschillende levensstijlfactoren. Stress en gebrek aan beweging in ons leven zorgen ervoor dat het metabolisme van ons lichaam langzaam degenereert. Dit betekent dat de stofwisselingssnelheid van ons lichaam daalt en dat er minder calorieën worden verbrand naarmate we ouder worden.

Door de veranderingen in de stofwisseling van ons lichaam, heeft uw lichaam de neiging vet op te slaan in plaats van uw spiermassa te vergroten, waardoor het gewicht toeneemt. Naarmate we ouder worden en geen gewichtsprogramma hebben aangehouden, hebben we minder vet om kwijt te raken en heeft het gewicht de neiging aan ons lichaam te blijven kleven, waardoor er nog een slecht symptoom verschijnt. Bovendien kunt u door de veranderingen in uw lichaam een toegenomen eetlust hebben. Hierdoor wordt het moeilijker om uw gewicht onder controle te houden.

Hormonale onevenwichtigheid kan ook worden veroorzaakt door bepaalde ziekten die een verzwakkende invloed hebben op de hypothalamus. ernstige ziekten zoals auto-immuunziekten, infectieziekten en tumorinfecties kunnen de hypothalamus en de productie van hormonen aantasten.

In dergelijke gevallen heeft uw lichaam de neiging veel van zijn hormonen uit de hypofyse te genereren. In het menselijk lichaam wordt de hypothalamus beschermd door de hypofyses. Als deze hypofyse hapert, kan het zijn dat veel van de hormonen vanuit de hypothalamus worden aangemaakt in plaats van vanuit de hypofyse, waardoor het hormonale evenwicht in je lichaam verstoord raakt.

Overigens, het genoemde trauma van het HMiddle gebied van je lichaam is waar de hypofyse klieren zijn.Hypofyse verklevingen verwijderen brengt veel verlichting in het omgaan met hormonale onevenwichtigheden als de hypothalamus is er niet meer om de hormonen te filteren worden gelaten uit je lichaam. Zo is de hypothalamus in oorlog met de hormonen die door de hypofyseverkleving worden gegenereerd; hij wil eerst zichzelf beschermen en dan de vruchten daarvan plukken.

lees meer:

Author Image
Jean Fleming