Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
Gezondheid

Team begeleiding

 

 

Maar, hoe zit het met het teamlid? Team coaching begint bij elke persoon en wat hij nodig heeft om zichzelf, anderen en het team in het algemeen te verbeteren. Bij teambuilding draait alles om relaties, communicatie en het team succesvol laten zijn in het proces.

Teambuilding is zo belangrijk en aangezien het samenwerking vereist om succesvol te zijn, zou men kunnen zeggen dat teamcoaching de relatie en de dialoog is tussen de teamleden, de cliënten en dan de coach. Ik herinner me veel teams waar de dynamiek was dat de coach er al vanaf het begin bij was. De coach had na verloop van tijd weg kunnen lopen, maar in plaats daarvan wachtte de coach om alle waarheid te horen alvorens weg te gaan. Hierdoor kon de coach meegroeien met het team en het teamlid. Nu is de coach duidelijk over wat het team nodig heeft.

Teamcoaching vraagt om een dialoog en het is geen afgeleide van initiële beoordeling. Team diciton gaat veel dieper dan initiële beoordeling. Het team moest misschien in de praktijk of in compilaties worden gepest en werd tegengehouden door onredelijke voorwaarden om weer naar binnen te gaan. Het beoordelingsproces is waar de bekwaamheid en geschiktheid worden beoordeeld. De cliënt en de coach moeten van tevoren de doelen voor het team vastleggen, van de resultaten tot de manier waarop de coach gaat samenwerken. Zodra het team de doelen en grenzen heeft bepaald, komt het aan op prestatie. Teams moeten met mensen goed presteren om als team doelen en succes te bereiken.

Na alle doelen of het plan, moet leiderschap opereren als een coach. De rol van een effectieve leider is het uitpraten van de blokkering en het uitpraten van zachte vaardigheden, net zoals de coach een effectieve wedstrijd uitpraat. Leiders hebben veel hulpmiddelen tot hun beschikking. Een daarvan is om de coach te zijn, ze hoeven niet de baksteen van de muur te halen. Leiders duwen recht vooruit en geven niet op. Als een leider niet onmiddellijk begint met het definiëren van doelstellingen die realistisch zijn en die het team kan winnen, dan zal het team nooit het doel en de visie bereiken. Een leider is als een coureur die gaat van, “Straat langzaam, laag, oppakken en gaan!” Leiders hebben keuzes, verschillende keuzes, geen twee zijn hetzelfde. Verandering gebeurt en is van groot belang. Verandering in het team. Mateship wordt gevormd wanneer de relatie aanwezig is. Wanneer LIEFDE de valuta is. Een partner laat geven en nemen of Geven en ontvangen toe. Een partner trekt samen op ten koste van zichzelf.

De interdisciplinaire impact van teamcoaching is tweevoudig. Het ruimt de zwakke punten in teams op. En het belangrijkste is dat het kracht opbouwt in teams. Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van teams en het is besproken in verschillende gebieden, niet alleen in Fysieke teams en de Human Workplace, maar ook in het bedrijfsleven. Het is zowel een maatstaf voor de individuele prestatie als voor de teamprestatie.

Als Superstar Leader moet je te allen tijde de teamcoaching centraal en hoog houden. Cross training en team rotatie houdt de stroom van uw praktijk momentum gaande. U moet doelen en verwachtingen oprekken in lijn met alles wat de moeite waard is geweest en de investering van tijd en middelen waard. U kunt het ook nuttig vinden om tijd te gebruiken als een geplande pauze om uw team in te halen met de tijd met de gezinnen. In de loop der jaren heb ik teamcoaching in slechts een paar zinnen verwoord. “Leiderschap gaat over het vasthouden van de lijm!” en ik verwacht competitieve coaching op de werkplek.

 

Lees meer…

Agile Leadership

 

Author Image
Jean Fleming